De prei rooien voor de koelcel!

Door het groeizame weer van de afgelopen weken, is de prei gaan groeien. De begint aan de onderkant te groeien, door schieten wordt het in vaktaal genoemd. Op de foto hieronder is het begin van het schot te zien.

Beginnend schot in de prei

Als er te veel schot in de prei zit dan kan de prei niet meer verwerkt worden. Hierdoor moeten we snel de prei gaan rooien om daarna terug te gaan koelen in onze mechanische koelcellen. In het onderstaande filmpje is te zien hoe onze prei gerooid word. De prei wordt gerooid met een volautomatische preirooier, zodat er zo min mogelijk arbeid aan te pas hoeft te komen.

De gerooide prei wordt vervolgens op wagens gezet om deze naar het bedrijf te transporteren. Hieronder is te zien hoe we de prei terug naar huis transporteren.

Het transporteren van de gerooide prei naar het bedrijf

Als de prei op het bedrijf aan komt, wordt de prei direct gelost. Daarna wordt de prei in de mechanische koelcellen gezet. In de koelcellen worden de prei terug gekoeld naar -1 graden Celcius om ze goed te kunnen bewaren. Daarnaast proberen we de luchtvochtigheid tussen de 80-90% te houden en de CO2 tussen de 3000-4000 ppm te houden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *