Het land van de venkel

Op 25 april zijn Rick en Martijn Hendrickx afgereisd naar het land van de venkel; Italië. In Napels werden we ontvangen door twee vertegenwoordigers van Bayer Cropscience Vegetable Seeds.

Vito en Gaglione hebben ons verschillende soorten bedrijven laten zien. We zijn gestart bij een kleine, regionale venkelteler. Deze teler teelt enkele hectares venkel en verkocht deze venkel op regionale markten.

Een overzicht van een perceel venkel dat bijna oogstbaar is.

Daarnaast hebben we een bezoek gebracht aan een verwerker/exporteur van venkel. Het bedrijf had telers in heel Italië en kocht de venkel van deze telers. De ingekochte venkel werd daarna verwerkt om te verkopen aan supermarkten of te exporteren.

Op deze verwerkingslijn wordt de venkel klaargemaakt voor de supermarkt of te exporteren.
Deze venkel is klaar om geëxporteerd te worden naar Zwitserland.

Tevens is er een grote, internationale teler bezocht. Deze teler had maar liefst 70 hectare venkel! De bedrijfsleider vertelde dat temperatuur vooral het grootste probleem is. Door de temperatuur schommelingen is de kans op het schieten van de venkel groter. Verder waren is de teelt niet erg verschillende van hoe ons bedrijf de venkel teelt.
Ons bedrijf plant en oogst machinaal, terwijl het in Italië met de hand gebeurd. De manier van bemesten en beregenen gebeurd in Italië door middel van druppel irrigatie, omdat het klimaat in Italië warmer en droger is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *